Ny bok på Atlas förlag ”Skitliv”

Debattboken Skitliv (red. Victor Bernhardtz) blottlägger den nya arbetsmarknadens framväxt. Framför allt har det drabbat de unga, födda på 80- och 90-talen, i form av osäkra anställningar, att alltid vara utbytbar, att bli inringd på förmiddagen för att jobba en timme på lunchen, att inte ha råd att bli sjuk. Den som jobbar på den nya arbetsmarknaden har svårare att komma åt det välfärden erbjuder – bostadsbidrag, a-kassa, sjukförsäkring, föräldrapenning. Få vill skiva hyreskontrakt eller låna ut pengar och det blir svårare att engagera sig fackligt. Tio skribenter skildrar i den här boken konsekvenserna av en jobbpolitik som placerar människor utanför samhällets ramar.

Medverkar gör bland andra komikern Nour El Refai, poeten Daniel Boyacioglu och frilansjournalisterna Rebecka Bohlin, Agnes Arpi mfl. Jag medverkar med kapitlet ”Vems Skit?” om städbranschen.

Släpps sista veckan i november 2012 på Atlas förlag.

http://www.bokforlagetatlas.se/2012/06/15/hosten-2012/