Expressen Fjärde sidan: Ett vardagsdrama i svensk asylpolitik

Föreställ dig att du befinner dig i ett land där de talar ett språk du inte förstår.

Plötsligt får du ont i hela kroppen, hamnar på sjukhuset och förlorar dina njurar när läkarna försöker ta reda på felet. Sedan blir du hemskickad trots att myndigheterna i landet vet att du kommer att dö eftersom du inte kommer att hinna få livsuppehållande behandling i tid.

Detta är vad som händer Beso, som lever som papperslös i Sverige. Han förlorade sina njurar i Sverige och riskerar att dö om han utvisas till Georgien.

Jag träffade Besarion ”Beso” Tsiklauri i samband med mina efterforskningar om migranter i städ- och byggbranschen. Beso är 30 år och kom till Sverige från Georgien och sökte politisk asyl 2009. För att överleva jobbade han på byggen och skottade snö från tak under sin första vinter här.

Läs mer: Ett vardagsdrama i svensk asylpolitik