Premiär för Pensionärsplaneten på ABF den 9 December

Den 9 December 2016 presenteras den nya boken Pensionärsplaneten i foajén på ABFhuset på Sveavägen 41 i Stockholm, kl 13-14.30

Presentationen görs av författaren Anna Gavanas i samtal med redaktören Olav Fumarola Unsgaard. Mer info om eventet här på ABFs Hemsida

Svenskar som utvandrar till Spanien på ålderns höst är ett växande fenomen. Denna bok bygger på drygt 200 intervjuer och fältarbete på Solkusten och Kanarieöarna. Författaren och socialantropologen Anna Gavanas har mött ett stort spektrum av människoöden bland spanienpensionärer och människor som på olika sätt arbetar med dem. Utifrån deras färgstarka berättelser diskuteras teman kring internationalisering, global arbetsfördelning, arbetsvillkor och privatisering av äldreomsorg.