Radiopremiär för grekisk dub av Gavana (Anna Gavanas) på P3 med Samir Yosufi

Samir Yosufi 2020-11-16: ”Å så har ännu en grå måndag passerat här på livets uppförsbacke som bara verkar bli brantare. Men, det finns en flyktplan, en väg ut ur vardagen! För under två timmar i radion ikväll tar vi oss långt jävla bort härifrån, genom tribal å Jeff Millskt flum, svensk techno å grekisk dub till en slags ogenomtränglig bekymmersfri zon.”

”Å vi börjar med en raki i handen spejandes på solnedgången från en terrass, uppe på ett berg vid medelhavet nånstans i total relax. Sveriges kanske främsta dansmusikkulturforskare å dansmusikförfattare Anna Gavanas  @gavanas är inte bara aktuell med en ny bok om den svenska dansmusikhistorien (”Från diskofeber till rejvhysteri”), hon har också släppt ny dub! Genom musiken har hon på sistone utforskat sitt grekiska arv å det har nu mynnat ut i tillbakalutat skruvad skymningsmusik i hellensk harmoni.”

Lyssna på programmet i SR Play eller i P3 på SR via länken nedan:

https://sverigesradio.se/avsnitt/1602336

Eller på Spotify: